Hur det politiska styret ska se ut inne i Bollnäs stadshus är oklart. Foto: Jan-Peter Eriksson/SVT

Politiskt spel om makten i Bollnäs

Publicerad

Uppgifter till P4 Gävleborg gör gällande att S, M, MP och BP kommer ta över styret i Bollnäs. Men när SVT Gävleborg pratar med företrädare för de olika partierna framkommer en spretig bild av hur förhandlingsarbetet går.

Moderaternas Johan Persson Bång (M) vill varken bekräfta eller dementera att Socialdemokraterna, Moderaterna, Miljöpartiet och Bollnäspartiet kommer ta över makten i Bollnäs, som P4 Gävleborg rapporterade under tisdagen.

– Det är inte klart förrän det är klart. Det är alltid mycket på slutet. Men vi kommer skicka ut ett pressmeddelande i kväll, säger Johan Persson Bång (M) till SVT Gävleborg på tisdagseftermiddagen.

Men det är ni fyra som samtalar?

– Fyra vet jag inte. Det kan vara tre, fyra eller fem. Vi skickar ut ett pressmeddelande när vi är klara, säger Johan Persson Bång (M).

Miljöpartiet tror på senare lösning

Miljöpartiets Göran Sjöstedt (MP) dementerar uppgifterna om en överenskommelse mellan de fyra partierna.

– Det är ett rykte, i så fall. Det är inte klart än. Förhoppningsvis lossnar det mot veckans slut, säger han.

I så fall verkar det som att Moderaterna vet mer än Miljöpartiet, vilket i sin tur tyder på att samarbetet mellan de fyra inte alls är klart.

KS-ordförande förtegen

Socialdemokraternas Marie Centerwall, kommunstyrelsens ordförande, vill inte heller kommentera uppgifterna om en allians mellan S, M, MP och BP.

– Vi kommer återkomma med ett meddelande när det är klart. Men vi kommer inte lämna något besked i dag, säger Marie Centerwall (S).

SVT Gävleborg har sökt Bollnäspartiets ledare Benny Engberg utan resultat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.