Hör enhetschef på Länsstyrelsen, Jenny Larsson, förklara varför de utfärdat ett nytt föreläggande och vad syftet med ett vite är.

Nytt föreläggande mot den granskade mjölkgården i Hälsingland

Uppdaterad
Publicerad

Efter en uppföljande kontroll på mjölkgården i Hälsingland har nu Länsstyrelsen fattat ett nytt beslut om ytterligare ett föreläggande mot djurägaren. Anledningen är att de fortfarande hittat brister i djurhållningen efter en ny kontroll i dagarna.

Uppdrag granskning och SVT Gävleborg har genom unika bilder kunnat avslöja hur en svensk mjölkgård har haft extremt magra kor och djur som tvingats ligga i och vada i sin egen avföring. Länsstyrelsen har gjort flera anmärkningar och utfärdat förelägganden mot gården. Nu har de beslutat om ett nytt föreläggande, den här gången med vite.

Hör enhetschef på Länsstyrelsen, Jenny Larsson, förklara i klippet varför de utfärdat ett nytt föreläggande och vad syftet med ett vite är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arlagården

Mer i ämnet