Ockelbo sommarmarknad ser inte ut att bli av 2020. Foto: SVT

Ockelbo sommarmarknad ser inte ut att bli verklighet i år

Uppdaterad
Publicerad

Sommarmarknaden som varar i tre dagar med tivoli, ett par hundra knallar och tusentals besökare skulle ha gått av stapeln som vanligt helgen efter midsommarafton, men coronaviruset har ställt till det. Nu finns ett nytt preliminärt datum, men osäkerheten kring om marknaden blir av är stor.

– Hoppet har vi inte övergett. Vi har ett back-up-datum sista helgen i juli, början på augusti, om nu Folkhälsomyndigheten godkänner det. Vi måste faktiskt ta ett beslut inom två veckor, säger Krister Ederth, arrangör för Ockelbo sommarmarknad.

Det är alltså den 31 juli till den 2 augusti som föreslagits som nya datum. Men om Folkhälsomyndighetens rekommendationer inte lättas upp inom två veckor kommer marknaden ändå inte att bli verklighet förrän 2021, enligt Krister Ederth.

– Det känns pyton, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet