Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Markus Dahlberg/SVT

Stor brand på Brynäs i natt

Uppdaterad
Publicerad

En brand utbröt i en däckverkstad på Brynäs under tisdagskvällen. Under natten har räddningstjänsten arbetat med att försöka släcka branden och hindra spridningen av elden. Vid etttiden på natten var branden under kontroll, men byggnaden är totalförstörd.

Larmet inkom till räddningstjänst 22.39 på tisdagskvällen. Som mest hade räddningstjänsten enheter från fyra stationer på plats för att släcka elden. Under femtiden på morgonen brann det fortfarande, men då var branden under kontroll.

–Vi har två enheter på plats. Det är fortfarande lite glöd, och vi arbetar med eftersläckning och bevakning. Vi har rivit bort plåttaket och räknar med att vara kvar hela förmiddagen. Byggnaden är totalförstörd, säger Daniel Holmstrand, larmbefäl vid Gästrike räddningstjänst.

Har startat utredning

Platsen har spärrats av och polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning på plats. En utredning om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats, enligt polisen.

Det finns inga uppgifter om personskador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.