Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Omkörningsförbud på E4 norr om Gävle under påsk – tänk på det här

Omkörningsförbud på E4 norr om Gävle under påsk

Uppdaterad
Publicerad
Ska du ta bilen till fjällen i påsk? Då ska du tänka på att E4-sträckan mellan Gävle och Tönnebro även denna påsk kommer att ha omkörningsförbud under helgen.

Det är mycket trafik på sträckan Gävle-Tönnebro under påsken då många resenärer åker till och från fjällen. Trycket är som högst under några timmar på skärtorsdagen och annandagen. 

För att få en bättre trafikgenomströmning, och därmed en minskad risk för stopp och incidenter i köer, har polisen tillsammans med Trafikverket beslutat att införa omkörningsförbud. 

Skärtorsdagen och annandag påsk

Omkörningsfälten på sträckan mellan Gävle och Tönnebro kommer att stängas av för norrgående trafik på skärtorsdagen mellan klockan 13-20 och för södergående trafik på annandag påsk mellan klockan 13-20. 

– Vi har goda erfarenheter från avstängningen från tidigare år; bilisterna respekterade omkörningsförbudet och trafiken rullade på smidigt, säger Mats Sandgren, chef för enheten Trafikmiljö på Trafikverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer