”Vi har aldrig sett nåt liknande, det här är helt exceptionellt”, säger Anders Junger om coronavirusets konsekvenser för hotellbranschen. Foto: SVT

135 medarbetare på Högbo Brukshotell och Clarion Winn i Gävle varslas

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att hotellkoncernen Winn Hotel Group varslar 80 personer i Högbo och 55 personer på Clarion Winn i Gävle.

Anders Junger som är VD för hotellkoncernen berättar att de på Clarion Winn och Högbo Brukshotell som är Winn Hotel Groups hotell i Gävleborg haft fackliga förhandlingar och att de lagt varsel som drabbar en stor del av de anställda.

– Det är med tungt hjärta vi gör detta. Winns medarbetare är kärnan i vår affärsmodell. Det är våra vardagshjältar som möter våra gäster. Men vi gör det för att när covid-19 är besegrat stå starka och kunna välkomna alla medarbetare tillbaka, meddelar Anders Junger som är VD för hotellkoncernen

Koncernens hotell och restauranger kommer fortsätta hållas öppna men kommer att anpassas till ett mindre antal gäster.

Winn Hotel Group har 13 hotell på 12 orter i Sverige och VD:n beskriver utvecklingen inom turismnäringen som en total härdsmälta:

– Det finns inga konferens- och mötesbokningar kvar i Sverige. Alla stora bolag har strikta reserestriktioner. Privatpersoner uppmanas stanna hemma. I april kommer alla Sveriges hotell i princip stå tomma med lite undantag.

”Jag har jobbat i branschen i 35 år och har aldrig sett något liknande.” Hör Anders Junger berätta om varslet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.