MTH-utbildning i Hudiksvall stämdes på 31 000 kronor men vann i Hudiksvalls tingsrätt. Nu tvingas konsultföretaget Roph Invest att betala skolans rättegångskostnader om drygt 56 000 kronor. Foto: TT/SVT

Ord står mot ord – MTH-utbildning vann tvist mot konsultföretag

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit ett par turbulenta månader för MTH-utbildning som tvingas stänga till årsskiftet. Men i Hudiksvalls tingsrätt fick man dock rätt när konsultföretaget Roph Invest stämde skolan på 31 000 kronor. Nu tvingas företaget att betala skolans rättegångskostnader på 56 000 kronor.

Förutom att MTH-utbildning har fått kritik från Skolinspektionen har man även haft sina duster i tingsrätten. I oktober stämdes skolan av Roph Invest som menade man inte fått betalt för arbeten som utförts i samband med uppbyggnaden av skolan.

Totalt stämdes MTH-utbildning på 31 000 kronor.

Tvingas betala rättegångskostnader

Men Hudiksvall tingsrätt gör bedömningen att ord står mor ord och att stämningen därför ska ogillas. Något helahälsingland.se var först med att rapportera om.

Roph Invest tvingas nu att betala MTH-utbildnings rättegångskostnader om drygt 56 000 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritik mot friskola i Hudiksvall

Mer i ämnet