• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Polisen omhändertog ett 20-tal supportrar. Foto: Roger Nilsson/Nyhetswebben.se

Bråk bland supportrar vid fotbollsmatch

Uppdaterad
Publicerad

Det var stökigt utanför Gavlevallen inför matchen i Superettan mellan Gefle och Syrianska ikväll. Polisen omhändertog och avlägsnade runt ett 20-tal supportrar från platsen.

– Vi befarade att det skulle bli upplopp och därför avlägsnades personer från platsen, säger polisen Daniel Ågren.

Supportrarna ska även ha förstört sin egen buss med kraftiga smällare. En person ska ha kommit till skada under händelsen – men skadeläget är ännu oklart. En förundersökning rörande våldsamt upplopp är upprättad.

Ingen person är gripen, fem blev omhändertagna, 13 personer avlägsnades från platsen och en person omhändertogs enligt lagen om  omhändertagande av berusad person.

Polisen var kvar på platsen efter matchen, men då ska det ha gått lugnt till.

Matchen slutade med vinst för Gefle – resultatet blev 1-0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.