Över 36 000 pensionärer i Gävleborg kan få mer pengar i plånboken

Uppdaterad
Publicerad

Fler än 36 000 pensionärer i länet kan i snitt få 750 kronor mer i månaden om regeringens budgetförslag går igenom riksdagen. Det berättade socialförsäkringsminstern Ardalan Shekarabi (S) på besök i Gävle under tisdagen.

Det var många pensionärer som såg förvånade ut när de klev in på Träffpunkten i Vasahuset i centrala Gävle och en minister stod och tog emot dem. Ardalan Shekarabi, med Gävlerötter, var på plats för att presentera regeringens budgetförslag ur ett Gävleborgsperspektiv.

– Det här är en budget som präglas av Rysslands anfallskrig mot Ukraina som innebär ökande kostnader för både pensionärer och barnfamiljer, konstaterade han.

Följ dina lokala nyheter om valet i Gävleborg

Bidrag till fattigpensionärer

Barnfamiljerna kompenseras bland annat med ett höjt bostadsbidrag under det andra halvåret i år. I länet beräknas det omfatta drygt 6 600 barnfamiljer.

Pensionärerna kompenseras med ett skattefritt bidrag på max 1 000 kronor i månaden – pengar så som ska gå till så kallade fattigpensionärer där tre av fyra är kvinnor.

Hör Ardalan Shekarabi berätta i videon om varför man satsar så mycket pengar på pensionärerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Gävleborg

Mer i ämnet