Polisen undersöker en lägenhet på Brynäs sedan en man gripits misstänkt för grov misshandel och olaga hot. Foto: Foto: Utryckning Uppsala

Insatsstyrkan slog till mot lägenhet på Brynäs – en person gripen

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagsmorgonen larmades polisen till en adress på Brynäs i centrala Gävle. En man i 20-årsåldern greps, och anhölls senare av åklagare. Han misstänks för grov misshandel och grovt olaga hot.

Den regionala insatsstyrkan var involverad vid tillslaget mot lägenheten.

– En person är förd till sjukhus och en person är frihetsberövad, säger Tobias Ahlén, presstalesperson vid polisens Region Mitt på lördag förmiddag.

Hur ser misstankarna mot den frihetsberövade personen ut?

– Det kan jag inte säga just nu, det håller vi på att utreda.

Skadeläget för personen som förts till sjukhus är oklart.

Anhölls misstänkt för grov misshandel

Klockan 12.15 anhölls den gripne på beslut av jouråklagare. Det är en man i 20-årsåldern. Då gav polisen information om att han misstänks för grov misshandel och grovt olaga hot.

Tobias Ahlén säger att han inte har några uppgifter om att fler personer skulle vara kopplade till detta ärende.

Polisen arbetar nu vidare med utredning av händelsen. Den misstänkte gärningsmannen och målsägande ska förhöras, och teknisk undersökning görs av brottsplatsen, uppger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.