Sigrid och Iris Siekas Englundh delade ut matkassar till äldre under påskhelgen. Foto: Privat

Påskkärringar delar ut matpåsar till äldre i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Den här påskhelgen är väldigt olik tidigare år och barnfamiljer avråds från att gå runt i grannskapen som påskärringar. Det fick familjen Siekas Englundh i Gävle att göra en mer coronaanpassad variant och delade istället ut matpåsar med förpackade varor till äldre i Gävletrakten.

– De sa tack så mycket och blev jätteglada, säger Sigrid Siekas Englundh.

Allt började med att familjen Siekas Englundh skapade en grupp på sociala medier tillsammans med bekanta, om hur de kan hjälpa äldre och utsatta som sitter i karantän.

Coronapandemin

Inför påsken kom idén om att dela ut matvaror till äldre och en insamling startades. Resultatet blev 40 fyllda matkassar som delades ut med plasthandskar på behörigt avstånd under skärtorsdagen och långfredagen.

– Vi tänkte på hygienen och hur vi skulle få till de här matpåsarna, och det blev ett himla genomslag, säger Anna Siekas Englundh.

Se den hjärtvärmande utdelningen i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet