Foto: Anders Sundin/SVT

Två barn påkörda i Andersberg i Gävle – pojke allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Vid 15.33 inkom ett larm till SOS Alarm om en trafikolycka i Andersberg i Gävle. En pojke hade blivit påkörd av en lastbil. Bara några minuter senare blev en flicka påkörd av en av polisbilarna som ryckte ut till olyckan.

Pojken blev påkörd, och allvarligt skadad, av en lastbil på Skogsmursvägen vid infarten till Andersberg i Gävle vid halv fyra-tiden på tisdagen.

Pojken fördes till sjukhus och är nu inlagd för vård. Det är i nuläget inte känt vilken typ av skador han ådrog sig.

På väg till olyckan körde en polisbil på en flicka på samma väg som den första olyckan. Flickan färdades med ambulans till sjukhus och under kvällen meddelade Region Gävleborg att hon vårdades med lindriga skador.

Misstanke om vårdslöshet i trafik

Lastbilschauffören kontrollerades på plats och har förhörts av polis och lastbilen togs i beslag för en teknisk undersökning. Enligt polisen har en förundersökning om vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada inletts mot föraren.

Även polisen som körde på flickan har kontrollerats och bilen är tagen i beslag för en teknisk undersökning. Särskilda åklagarkammaren har enligt polisen kopplats in i ärendet och en förundersökning om vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada har påbörjats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.