Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Magnus Höijer, sektorchef på Välfärd Gävle, är väldigt bekymrad över det som pågått på äldreboendet. Foto: SVT/Agneta Brolin

Personal avstängda på äldreboende i Gävle efter larm om allvarliga missförhållanden

Publicerad

En person i personalen har varslats om uppsägning och tre personer är avstängda från sitt arbete efter att allvarliga missförhållanden på ett äldreboende i Gävle uppdagats. Något som GD var först att rapportera om.

– Det har rört sig om så pass allvarliga saker att vi har varit tvungna att polisanmäla, säger Magnus Höijer, sektorchef Välfärd Gävle.

Bristerna på boendet handlar om bemötande mot boende, patientsäkerhet och hur rutiner bedrivits av de fyra berörda personerna i personalen.

Ingen boende ska däremot ha kommit till fysisk skada.

– Generellt sett har vi inte märkt att boende har farit illa, säger Magnus Höijer.

Hur går ni vidare med det här ärendet?

–Vi måste analysera om det finns mönster. Vi bedömer att vi har rekryterat medarbetare som ska klara av sitt arbete men det verkar finnas brister. Vi tar det här på yttersta allvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer