En olycka har inträffat strax utanför Hedesunda, söder om Gävle under söndagen. Platsen för olyckan är ungefärlig. Foto: Jan Peter Eriksson/SVT Design

Personbil har voltat utanför Hedesunda – tre till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Tre kvinnor färdades i en personbil som voltat av väg 509, söder om Gävle under söndagsmorgonen. Samtliga har förts till sjukhus – en av dem uppges vara allvarligt skadad.

Olyckan inträffade utanför Hedesunda på Ölbovägen strax innan 06-tiden på söndag morgon.

Enligt SOS Alarm har räddningstjänst och ambulans varit på plats. Tre personer är inblandade och samtliga är förda till sjukhus. Samtliga är kvinnor i 18-20-årsåldern, meddelar polisen. Minst en av kvinnorna är allvarligt skadad.

Förbipasserande larmade SOS

– Det var en förbipasserande som stannade och larmade. Jag vet inte om det var precis efter olyckan ägt rum men tämligen nära inpå, säger Martin Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Väg 509 var helt avstängd under räddningsarbetet. Vägen går igenom ett skogsområde precis innan Hedesunda tätort

Larmet kom cirka strax innan 06 på morgonen. Det var en förbipasserande bilist som larmade SOS. Foto: Jan Peter Eriksson/SVT

.

– Vi är nu klara sedan en halvtimme tillbaka. Vägen är framkomlig, meddelar Martin Johansson, inre befäl strax innan 08.

Polis har upprättar en anmälan om rattfylleri och vållande till kroppsskada. Man har också beslagtagit bilen för att utesluta eventuella fel på fordonet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.