Foto: SVT Design

Personbil väjde för djur och voltade på E4 – barn och vuxna till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En personbil körde i diket och landade på taket bredvid E4, två kilometer norr om Strömsbruk, på lördagsmorgonen. Två barn och två vuxna fick föras till sjukhus med ambulans. Tre av dem fick vård för lindriga skador.

Olyckan inträffade vid sextiden på lördagsmorgonen. Alla fyra var kontaktbara när de fördes till Hudiksvalls sjukhus och polisen, som inte misstänker något brott, har kunnat prata med dem.

– De ska ha kört i diket efter att ha väjt för ett djur, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen.

E4 stängdes av i södergående riktning under räddningsarbetet men vid klockan halv åtta var bilen bärgad och vägen åter öppen för trafik.

Enligt Hudiksvalls sjukhus var tre personer lindrigt skadade. En kvinna i 40-45-årsåldern blev inlagd på vårdavdelning, medan en flicka under 15 år inte blev inlagd utan kunde åka hem efter läkarundersökning, liksom en pojke mellan 15 och 20 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.