Dålig hygien på pizzeria i Hudiksvalls kommun kan ha orsakat matförgiftning hos flera gäster. Foto: Fredrik Sandberg/TT Stephanie Strasburg/TT

Dålig hygien på pizzeria – gäster har insjuknat

Publicerad

Flera personer säger sig ha blivit magsjuka efter att ha ätit på en pizzeria i Hudiksvalls kommun. En av dem har därför anmält detta till kommunens miljökontor.

En kvinna med dotter blev magsjuka vid flera tillfällen efter att ha ätit på en pizzeria i Hudiksvall kommun. Även den andra som kvinnan uppges ha blivit sjuk efter besök där. Det var Hela Hälsingland först med att berätta.

Efter en anmälan åkte livsmedelsinspektörer från kommunen till pizzerian för en tillsyn och då upptäcktes många brister i hygien och hanteringen av råvaror.

– Det är mycket troligt att de faktiskt blivit sjuka på grund av att de ätit på just den här restaurangen, säger tillförordnad miljöchef Mats Axbrink på Norrhälsinge miljökontor till SVT Gävleborg.

Smutsiga ytor

Vid inspektioner hittades brister på ett flertal kontrollpunkter. Diskmaskinen fungerade inte, personal rökte i anslutning till köket, livsmedel förvarades i trasiga kärl, ett av kylskåpen var 14 grader varmt och bakterietester visade på mycket smutsiga arbetsytor.

– Personalen saknar kunskaper i hur man hanterar livsmedel på ett bra sätt, säger Mats Axbrink.

Brister även tidigare

Senaste kontrollen innan en anmälan om misstänkt matförgiftning gjordes för drygt ett år sedan. Vissa av bristerna har åtgärdats och pizzerian får fortfarande sälja mat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer