Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varför tvingas företaget varsla personal? Vd:n förklarar i klippet. Foto: Tor Jonsson/ SVT

Plyfa i Hassela varslar en fjärdedel av personalstyrkan

Uppdaterad
Publicerad

Fanértillverkaren Plyfa i Hassela tvingas varsla 25 av sin 100 anställda. Det här var Hudiksvalls tidning först att berätta. Företaget är Nordanstigs största privata arbetsgivare.

Några förhandlingar om uppsägningar har inte inletts ännu och företaget hoppas att det ska bli färre än de nu varslade 25.

– Vi har jobbat med olika saker för att rädda så många medarbetare som möjligt. Jag vill inte gå in på det nu men vi har en idé som ser väldigt bra ut och som kommer att minska antalet, säger vd Fredrik Lenz.

”Ett välmående företag”

Byn Hassela har drygt 300 invånare. Plyfa tillverkar baksidesfanér som används som golvmaterial i olika slags fanérgolv.

– Plyfa är ett välmående företag, det tycker jag är viktigt att påpeka. Vi har en god finansiell situation så vi går in i den här lågkonjukturen på ett starkt sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.