Tonåringen fördes med ambulans till Gävle sjukhus. Foto: TT

Pojke knivskuren vid rån i Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

En pojke har knivskurits i samband med ett rån i Bollnäs, uppger polisen. Händelsen larmades in på lördagen vid 17.58. Tonåringen fördes med ambulans till Gävle sjukhus, skadeläget är oklart, enligt helahälsingland.se.

En knapp halvtimme tidigare rånades en man i 20-årsåldern på pengar i Bollnäs. Polisen misstänker ett samband. Mannen fördes med ambulans till sjukhus med oklara skador. Han ska ha varit vaken och talbar, enligt polisen.

Även den knivskurna pojken ska ha varit vaken och talbar.

Tre personer greps senare på kvällen. Två är mellan 15 och 18 år gamla och anhölls, medan en tredje var under 15 år, uppger polisen för TT.

Under söndagsförmiddagen uppger polisen att de två tonåringar som anhållits nu har släppts på fri fot. Detta efter beslut från åklagare. Det är oklart om misstanken mot dem kvarstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.