Se åklagare Christer Sammels berätta om mordmisstankarna Foto: Bizz Sjöblom

Polis påträffade personbil i dike – utreder misstänkt mord i Nordanstig

Uppdaterad
Publicerad

En polispatrull påträffade en personbil i ett dike i närheten av Jättendal under natten mot lördagen. Två män hemmahörande i Västernorrland färdades i bilen och en av dem visade inga livstecken. Händelsen utreds som mord alternativt dråp.

Händelsen inträffade vid 03-tiden, natten mot lördag, på E4 vid Jättendal i Nordanstigs kommun. De två personerna som färdades i bilen är hemmahörande i Västernorrland, enligt åklagare Christer Sammens.

– I bilen fanns en man som hade avlidit, det är inledningen till hela händelsen, säger han.

Misstanke uppstod om att ett brott hade skett. Polis undersökte platsen och skadorna på den då svårt skadade personen.

Misstänkt man anhållen

Efter undersökning och samtal med den andre personen som färdades i fordonet kontaktade polisen åklagare. Denne beslutade sedan att anhålla mannen för mord alternativt dråp.

– Det finns en del uppgifter och en skadebild på den avlidne som gör att vi inte kan utesluta att mannen blivit skadad eller berövad livet, säger åklagaren.

Den avlidnes anhöriga underrättades om dödsfallet på söndagen.

Se åklagare Christer Sammens berätta om mordmisstankarna i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.