De misstänkta biltjuvarna stod på gatan i Hofors och mekade med en stulen bil när polisen åkte förbi (personen och bilen på bilden har inget med händelsen att göra). Foto: Fredrik Sandberg/TT

Polis såg misstänkt mekande i Hofors – hittade efterlyst person och sprängdeg

Uppdaterad
Publicerad

Polisen kunde på fredagen gripa en efterlyst person i Hofors, i samband med att man råkade se en stulen bil, och hittade dessutom både sprängdeg och narkotika.

Det började vid halv tretiden på fredag eftermiddag, när en polispatrull körde förbi några personer som mekade med en bil på Brännkärrsgatan i Hofors. Patrullen märkte att personerna försökte dölja bilens registreringsskylt då polisbilen passerade, men hann se delar av skylten och fick träff i registret över stulna fordon.

Polisen samlade flera patruller som åkte till platsen och konstaterade att bilen, som då körts in i ett garage, mycket riktigt var anmäld som stulen. När man gjorde en husrannsakan på adressen hittade man både sprängdeg och en liten mängd narkotika som beslagtogs.

De tre män som setts skruva i den stulna bilen greps misstänkta för bilstöld, alternativt olovligt brukande. En av dem är i 42-årsåldern de andra i 34-årsåldern.

Den äldre mannen kopplas till beslagen och misstänks för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, samt narkotikabrott. En av de yngre männen visade sig dessutom vara efterlyst för ett brott som skett inom polisregion Bergslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.