Ett stort område spärrades under lördagskvällen av. Polisen arbetar under söndagen vidare på flera sätt. Foto: Andreas Björklund

Man anhållen efter mordförsöket i Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

På lördagskvällen skadades en man i 20-årsåldern svårt i Sandviken. En man sitter anhållen misstänkt för mordförsök.

Enligt lokalpolisområdeschef Lars Jansson finns en pågående konflikt mellan olika grupperingar i området.

Lördagskvällens mordförsök skedde på Valhallavägen. Offret skottskadades och blev knivskuren och fördes med ambulans till sjukhus.

Ärendet leds av en jouråklagare som har beslutat att anhålla en man på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Åklagarmyndigheten vill inte uttala sig om ålder på den anhållne. Det finns inte heller några uppgifter om varför han frihetsberövats eller vilka eventuella kopplingar han har till den skadade mannen.

Arbetar förebyggande

Polisen har under natten och söndagen fortsatt att arbeta med ärendet. Lokalpolisområdeschef Lars Jansson säger i ett pressmeddelande från polisen att det rör sig om ”klassiska utredningsåtgärder”.

– Vi har en pågående konflikt mellan olika grupperingar i vårt område, men vi har också en god lägesbild och vi kommer att fortsätta att jobba både förebyggande och trygghetsskapade, säger han i pressmeddelandet.

Det är ännu oklart om den nu anhållne mannen har kopplingar till dessa grupperingar.

Vill ha tips från allmänheten

Polisen kommer att öka sin närvaro i Sandviken och finnas tillhands för att svara på frågor från allmänheten. Polisen vill gärna också ha tips.

– Givetvis är vi fortsatt intresserade av iakttagelser från allmänheten. Att lösa brott är som att bygga ett pussel, och varje pusselbit kan vara den som blir helt avgörande, säger Lars Jansson i pressmeddelandet.

Den som har sett eller hört något som kan vara av intresse, eller som rört sig i området kring Valhallavägen i samband med brottet, kan nå polisen via telefonnummer 114 14.

Klipp från lördagskvällens brottsplats:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.