Inledningsvis var polisen förtegen med vad man sökte efter. På torsdagseftermiddagen berättar Jonas Eronen, presstalesperson, att ett vittne säger sig ha sett en kropp i området, vilket gjort att man dragit igång en sökinsats. Foto: Daniel Sjöholm

Polisen sökte efter kropp i Söderhamn: ”Finns en del frågetecken”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har under torsdagen inlett en sökinsats söder om Sandarne i Söderhamn, efter att en person säger sig ha sett en kropp i området.

– Det finns en del frågor i det här som vi håller på att reda ut, säger Jonas Eronen på polisen.

Initialt ville inte polisen gå ut med vad man sökte efter – eller om det rörde sig om något brott. Men under eftermiddagen berättar Jonas Eronen, presstalesperson på polisen i region mitt, att polisen strax innan lunch fick information om att en person har sett någonting som kan vara en kropp.

Polisen har därför sökt av ett område med hund, och också vallat runt vittnet i området.

Förundersökning inledd

– Hittills har vi inte hittat något som tyder på att det finns eller funnits en kropp där, säger Jonas Eronen, presstalesperson på polisen i region mitt.

Polisen har inlett en förundersökning om brott.

– Jag har inte klart för mig vilken rubricering som är aktuell, säger Jonas Eronen på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.