Området där Tova Moberg hittades. Foto: SVT

Polisen söker liftande vittne för Tova Moberg-utredningen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har under torsdagen gått ut med en vädjan till allmänheten om att man vill komma i kontakt med ett manligt vittne i samband med utredningen kring mordet på Tova Moberg.

Mannen ska ha liftat och blivit upplockad av en person i en bil vid Ölsundsbron i Forsa vid 05-tiden på söndagsmorgen den 14 maj helgen då mordet inträffade. Gävleborgspolisen vill nu komma i kontakt med mannen med anledning av att han kan ha gjort iakttagelser som kan vara till hjälp för utredningen.

– Jag vill betona att mannen absolut inte är misstänkt för något brott. Han kan ha uppgifter som kan förstärka vår bild av vad som har hänt i det här fallet. Det är därför är vi angelägna om att komma i kontakt med honom, säger Mikael Hedström, kommunikatör vid polisen i Gävleborg.

Fallet Tova Moberg

LÄS MER: Detta vet vi om fallet Tova Moberg

Det aktuella vittnet ska ha varit på fest i området och sedan cyklat på en svart damcykel som han lånat, och som ägaren har fått tillbaka.

Mannen ska ha blivit avsläppt i Iggesund efter bilturen.

– Vi har pratat med bilisten som plockade upp den här liftaren. Men han vet inte vem mannen är, han har inget namn. Därför vill vi att mannen själv, eller den som vet vem det här kan vara, hör av sig till oss, säger Mikael Hedström.

LÄS MER: Expojkvännen häktad misstänkt för mordet på Tova Moberg

Den som vet vem personen kan vara, den som känner igen cykeln eller den som känner till om det var någon fest i området den 13 maj – samma kväll som det var Eurovision song contest, uppmanas att höra av sig till polisen på 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Tova Moberg

Mer i ämnet