Polisen letar efter en man i 20-25 årsåldern som är misstänkt för att ha hållit i kviven. Foto: Roger Nilsson/Erik Engelro,SVT

Polisen spanar efter misstänkt knivman

Uppdaterad
Publicerad

Läget är fortsatt allvarligt för en man i 20-årsåldern som knivhöggs i Sandviken på söndagskvällen. Samtidigt har polisen anhållit en man i sin frånvaro, misstänkt för knivattacken..

Enligt de senaste uppgifterna om tillståndet för den man som knivhöggs svårt i går kväll skulle han opereras sent under natten till idag eller tidigt på måndagsmorgonen.

– Det var det senaste jag hörde, säger Mikael Hedström, presstalesperson i polisområde Gästrikland.

Anhållen ännu på fri fot

Samtidigt söker polisen efter en man, också i 20-25-åldern, som är på sannolika skäl misstänkt att ha hållit i kniven.

– De är bekanta med varandra, säger Mikael Hedström.

Tills vidare är den personen anhållen i sin frånvaro. En tredje man, som befann sig på platsen. även han i 20-års åldern, utsattes också för hot och våld av den misstänkte gärningsmannen, men skadades ej.

Enligt polisen har mordförsöket inget samband med tidigare våldshändelser i Sandviken.

Polisen söker vittnen

Polisen är nu också intresserad av alla iakttagelser från området vid Barrsätragatan i Sandviken, mellan klockan 21:30-23:00 under söndagskvällen, och ber de som sett något att kontakta polisen på tel. 114 14

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.