Skjutningen under natten mot lördag skedde i centrala Gävle. Foto: Tony Nordin & Frank Werle / Polisen

Polisen om skjutningen i centrala Gävle: ”Uppenbart att man gått ett steg längre”

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot lördag sköts en man i 25-årsåldern i centrala Gävle. Att skjutningen skedde på en allmän plats oroar polisen, som befarar att det kan bli vanligare i framtiden.

Normalfallet vid skjutningar är att gärningsmannen söker upp offret på en avskild plats. Att skjutningen i centrala Gävle under natten mot lördag skedde mitt bland allmänheten, tyder på att det kan förändras. Det menar Mikael Hedström, presstalesperson hos polisen.

– Att det sker i en sådan här offentlig miljö är alltid oroväckande.

Söker vittnen

Polisen har hållit förhör med vittnen, men uppmanar allmänheten som rörde sig på söder i Gävle vid 02-tiden att höra av sig med iakttagelser.

– Det är viktigt att man hör av sig om man varit området, så får vi ställa frågor. Det kan vara så att man inte har sett någonting, men då kan vi eventuellt stryka vittnen som nämnts i andra sammanhang, säger Mikael Hedström.

Ingen gripen

Än finns det ingen misstänkt som gripits för skjutningen. Mannen som sköts i är 25-årsåldern och sedan tidigare känd av polisen. Hans tillstånd uppges vara under kontroll. En förundersökning gällande försök till mord har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.