Foto: Privat/SVT

Rånvåg i Gävle – polisen: ”Vi kan inte utesluta fler rån”

Uppdaterad
Publicerad

Tre rån på två dagar. Just nu pågår en rånvåg i Gävle efter att Coop Krysset rånades i på måndagskvällen. Och fortfarande har polisen ingen misstänkt.

– Tre rån på två dagar tyder väl på en rånvåg, säger Mikael Hedström, polisens presstalesperson.

Bytet mot Coop blev skralt eftersom de har låsta kassasystem och är närmast kontantlösa. Växelpengar och cigaretter blev bytet. Affären var öppen precis som vanligt under tisdagen, men personal har fått stödsamtal. 

– Vår säkerhetsteam har varit involverade och har haft stödsamtal med kollegan som råkade ut för det här och övrig personal , säger Tarik Belqaid, pressekreterare Coop.

Rånen i söndags begicks av två gärningsmän, det på måndagskvällen genomfördes av en ensam person.

– Vi har ingen misstänkt i nuläget, säger Mikael Hedström, men vi jobbar förstås för att se om det finns någon gemensam nämnare hos alla tre.

Har vi sett slutet på den här rånvågen nu?

– Det går inte att vara hundra procent säker och säga att det inte dyker upp fler rån. Men vi jobbar intensivt för att få tag på gärningsmännen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.