Under torsdagen dök polisens egna dykare kring badplatsen i Järvsö där man letar efter den försvunna kvinnan. Foto: Polisen

Polisens dykare på plats i Järvsö – återupptar sökningarna efter försvunnen kvinna

Publicerad

Under torsdagen återupptog polisen sökarbetet i Järvsö, efter den kvinna som varit försvunnen i snart tre veckor. Efter lång väntan är egna dykare på plats.

Det var i slutet av förra veckan som flera polishundar markerade i närheten av den badplats där både kvinnans bil och avlidna hund tidigare har hittats. Polisens dykare kom under torsdagen igång med sökandet som varit på paus sedan helgen.

– Dykarna bedömer att området är relativt lättsökt. Det är bra sikt och hyfsat jämn botten. Det går relativt snabbt att söka av det, och vi hoppas kunna ge besked under kvällen om det blivit något fynd, säger Mårten Stål, stationsbefäl för lokalpolisområde Hälsingland.

Fortsatt fokus kring badplatsen

Polisens dykare kommer att vara på plats även under fredagen, och tanken är att fortsätta söka med polishundar under kommande vecka om dykningarna inte ger något resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.