Polisinsats i centrala Sandviken under måndagskvällen. Foto: Andreas Björklund

Polisinsats i centrala Sandviken – två anhållna efter misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats genomfördes sent på måndagskvällen i centrala Sandviken. Flera polisbilar och ambulanser skickades till platsen.

– Vi misstänker ett grovt våldsbrott, säger Tobias Ahlén, presstalesperson på RLC i region Mitt.

Larmet om händelsen kom strax efter halv nio på måndagskvällen, och såväl polis som flera ambulanser skickades ut. I centrala Sandviken hittades en skadad man, som senare fördes till sjukhus med ambulans.

Det är vid 23-tiden oklart hur svårt skadad mannen är.

– Vi misstänker ett grovt våldsbrott, men det är tidigt i utredningen och jag kan inte gå in på några detaljer, säger Tobias Ahlén, presstalesperson på RLC i region Mitt.

Har detta skett inomhus eller utomhus?

– Jag kan inte kommentera det nu. Vi har en pågående insats fortfarande. Vi gör en rad olika utredningsåtgärder just nu, men jag kan inte gå in mer på vad, säger Ahlén.

Två misstänkta för mord

Strax innan klockan sex på morgonen meddelade polisen att två män har gripits under natten och är nu anhållna misstänkta för mordförsök.

– En person i 35-årsåldern är förd till sjukhus med allvarliga skador men inte livshotande. Och vi vill inte gå in mer på detaljer utan det får utredningen visa, säger Thomas Gustafsson, RLC befäl polisregion Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.