Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kommunstyrelsens ordförande John-Erik Jansson (C) är positiv till att det byggs högre vindkraftverk i Söderhamns skärgård. Foto: Mikael Johansson/SVT/TT

Positiva vindar till högre vindkraftverk i Söderhamns skärgård

Publicerad

Kommunledningen i Söderhamn är positiva till att det ska byggas nästan dubbelt så höga vindkraftverk i Söderhamns skärgård som det finns tillstånd till nu.

Det är WPD Offshore som vill få sitt tidigare tillstånd till att bygga 180 meter höga vindkraftverk upprivet för att få bygga kraftverk som är 320 meter höga vid Storgrundet, norr om Storjungfrun, i Söderhamns skärgård.

– Utvecklingen av vindkraftverken har helt enkelt sprungit ifrån den nuvarande tillståndet, säger John-Erik Jansson (C), kommunstyrelsens ordförande i Söderhamn.

Hör honom motivera varför han tycker att WPD ska få bygga högre. OBS! Bilderna i inslaget som illustrerar synligheten av vindkraftverken är med den nuvarande tillståndshöjden på 180 meter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vindkraft i Gävleborg

Mer i ämnet