Elbussarna kommer att ersätta äldre biogasbussar. Foto: Anna Åberg/Region Gävleborg

Nu rullar åtta nya elbussar i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

I dag måndag är det premiär för åtta nya elbussar i Gävle. De drivs av 100 procent miljövänlig el. De åtta elbussarna kommer att ersätta äldre biogasbussar och enligt regionen betyder det mindre buller och bättre stadsmiljö.

Bussarna kommer att köras på linje 3 i Gävle mellan Hille och Södra Bomhus. Bussarna klarar cirka 25-30 mil på en laddning och laddas med 100 procent förnybar el vid två laddningsstationer. Enligt regionen är bussarna i princip helt tysta och komforten upplevs mjukare under färd, skriver Region Gävleborg på sin hemsida.

– Gävleborg ska gå före i den gröna omställningen. Sedan 2017 är vår kollektivtrafik 100 procent fossilfri och nästa utmaning är att göra den utsläppsfri. Det här är ett tydligt steg på vägen dit, säger Fredrik Åberg Jönsson (V), regionråd och ordförande i hållbarhetsnämnden, på regionens sajt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.