Joanna Wågström, tredje person från vänster, tar här emot 2017 års journalistpris i Gävleborg tillsammans med kollegerna Linnea Brundell och Erik Strömberg. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Prisad grävreporter blir ny chef för SVT Gävleborg

Publicerad

Nu är det klart att Joanna Wågström blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT:s lokala nyheter i Gävleborg efter Jimmy Roos.
Joanna Wågström kommer närmast från Gefle Dagblad där hon varit nyhetschef. Tidigare har hon arbetat på flera positioner inom Arbetarbladet.

Joanna Wågström har i sin reporterroll på Arbetarbladet stått för flera avslöjanden, 2017 prisades hon för sin granskning av det kommunala bolaget Kommunförsäkringar.

– Jag är jätteglad och hedrad att jag har fått förtroendet att leda SVT Gävleborg i det spännande arbetet med att utveckla SVT:s lokala journalistik. Själv brinner jag inte minst för den viktiga granskande journalistiken och det ska bli superkul att tillsammans med redaktionen utveckla den delen men även allt annat som ligger i uppdraget, säger Joanna Wågström.

SVT omorganiseras

SVT:s lokala nyheter är inne i en omorganisation, där kommer Joanna Wågström att vara betydelsefull, tror Ingvar Näslund, biträdande programchef för SVT lokala nyheter.

– SVT lokala nyheter är inne i en spännande utvecklingsfas. I det arbetet blir Joannas breda erfarenhet, digitala kompetens, lokala kännedom och erkänt skickliga arbete inom den granskande journalistiken extra värdefullt för SVT i Gävleborg men även för hela SVT lokala nyheter, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer