Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet försöker Julia Bytjkova ansöka om förlängt uppehållstillstånd på Migrationsverkets hemsida. Foto: Alberto Lozano/SVT

Problem på Migrationsverkets hemsida – ukrainska flyktningar drabbas

Uppdaterad
Publicerad

Från och med den första februari kan de ukrainska flyktningarna som är i Sverige ansöka om att förlänga sitt uppehållstillstånd. De kan göra det genom ett speciellt formulär som Migrationsverket har öppnat på sin hemsida – men många har haft problem. 

Sedan onsdagen första februari har Migrationsverket haft problem med sin hemsida. Ingen på Migrationsverket kan vara med i en intervju, men svarar på mejl att det har uppstått ett ”komplicerat problem” med Migrationsverkets hemsida. Vidare skriver Migrationsverket att problemet delvis är löst och att inte alla användare som går in på hemsida upplever problem.

– Vi hoppas att problemet kan vara löst idag, skriver Frederik Abbemo, kommunikatör på Migrationsverket.

Många flyktingar drabbade

19-åriga Yuliia Bytjkova från Dnipro har försökt upprepade gånger att logga in utan att lyckas. Hon är en av flera drabbade ukrainska flyktingar som försöker ansöka om förlängt uppehållstillstånd.

– Ingen av mina bekanta kan logga in, säger Yuliia Bychkova.

Se när Yuliiia försöker logga in på Migrationsverkets hemsida i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.