Foto: TT

Projekt för att minska kränkande beteenden bland unga

Publicerad

Under hösten 2019 kommer Projekt Vilja börja arbeta för att minska kränkande beteenden bland barn och unga i Gävleborg.

Arbetet kommer att bedrivas på olika förskolor, samt starta en ny LSS-verksamhet i Bollnäs, med fokus på personer med intellektuella funktionsnedsättningar.

Teater som metod

En metod som man kommer att jobba med är teater och drama och arbetet kommer även dokumenteras via film. Bland annat vill man i projektet belysa diskrimineringsrelaterade frågor via teater. Ett annat mål är att genomföra föreställningarna på olika förskolor för att belysa diskriminering och kränkningar även där.

Målet är att skapa en verksamhet som ger förutsättningar till en meningsfull sysselsättning för målgruppen och som bidrar till utvecklandet av samhället.

Projekt Vilja pågår i tre år och genomförs med stöd av Allmänna Arvsfonden.

Följ projektet här:

Efter projektet ska verksamheten bli en dagligverksamhet som drivs som ett arbetsintegrerat socialt företag (ASF). Metod och material ska förvaltas av Vuxenskolan Gävleborg tillsammans med Antidiskrimineringsbyrån Dalarna och den nystartade verksamheten.

Hemsida: www.arvsfonden.se/projekt/vilja

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.