Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Jag har räknat ner dagarna i min kalender, jag har saknat allting, kompisarna, vara på en riktig lektion, att diskutera med lärarna, säger Mira Åslin, elev på Bromangymnasiet. Foto: Privat, Lina Abusagr/SVT

Skolstart i coronatider – ”Har räknat ner dagarna i min kalender”

Uppdaterad
Publicerad

I höst återgår gymnasieskolorna till normal undervisning efter att man sen i mars haft distansundervisning. Mira som är gymnasieelev i Hudiksvall ser fram emot skolstarten.

Regeringen beslutade i mars att stänga gymnasieskolorna och istället ha distansundervisning för eleverna. Men om två veckor när skolorna drar igång igen återgår man till det normala.

– Jag har räknat ner dagarna i min kalender, jag har saknat allting, kompisarna, vara på en riktig lektion, att diskutera med lärarna, säger Mira Åslin, elev på Bromangymnasiet.

”Inte så bekymrad”

Smittskyddsläkaren Lars Wesslén ser inga problem med att man till skolstarten nu återgår till vanlig undervisning i klassrummen. Då dem som är unga i många fall klarar av viruset bättre än vad de äldre gör.

– Jag tycker det är jättebra att skolorna fungerar, jag är inte så bekymrad över de här unga som ändå klarar infektionen ganska bra, det som är problemet med unga är att de kan sprida smittan vidare till de äldre och sköra, säger Lars Wesslén, smittskyddläkare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet