Foto: Google Earth

Rån och rånförsök i Gävle – polisen söker gärningsmän

Uppdaterad
Publicerad

Ett rånförsök och ett fullbordat rån inträffade på onsdagskvällen i Gävle vid 19-tiden, med kort mellanrum.

Enligt polisen har en man i 80-årsåldern blivit hotad med ett pistolliknande föremål av en maskerad person. Den äldre uppmanades att lämna ifrån sig kontokortet, men spelade oförstående, och rånaren lämnade platsen utan byte.

Polisen sökte efter rånaren, och hittade då en kvinna som just utsatts för ett rån. Hon hade blivit avtvingad sin väska av tre yngre personer som sedan lämnade platsen. De hade visat upp ett pistolliknande föremål.

Rånförsöket mot den äldre mannen inträffade vid Mariakyrkan, det fullbordade rånet genomfördes vid Träffens idrottsplats. Platserna ligger cirka 250 meter från varandra.

Polisens patruller har sökt efter rånarna men ingen har vid 21-tiden gripits. Det är oklart om händelserna har samband, men polisen utesluter inte det.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.