Region Gävleborg har gott om vaccin mot covid-19 trots att Modernas vaccin pausas för personer som är födda 1991 och senare. Se vaccinsamordnaren berätta mer. Foto: Jessica Gow/TT/Anders Sundin/SVT

Region Gävleborg har gott om vaccin trots paus av Moderna

Uppdaterad
Publicerad

Region Gävleborg har gott om vaccin mot covid-19 trots att Modernas vaccin pausas för personer som är födda 1991 och senare.

– Vi har vaccin till alla som ska vaccineras, säger Tina Mansson Söderlund, vaccinsamordnare i Region Gävleborg.

Folkhälsomyndigheten har beslutat att pausa användningen av Modernas vaccin för alla som är födda 1991 och senare av försiktighetsskäl. Orsaken är signaler om ökad risk för biverkningar som inflammation på hjärtmuskel eller hjärtsäck. Risken att drabbas är dock väldigt liten, uppger myndigheten. Beslutet gäller fram till den 1 december i år.

– Personer som är födda 1991 och senare och som har fått dos ett av Modernas vaccin kommer inte att få en andra dos. Vi kollar på lösningar för denna grupp, säger Tina Mansson Söderlund, vaccinsamordnare i Region Gävleborg.

Se Tina Mansson Söderlund berätta mer om vaccineringen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet