Se Region Gävleborgs pressträff om senaste nytt kring coronaläget. Foto: Staffan Löwstedt/Fredrik Sandberg/TT

Finns viss oro inom vården i Gävleborg efter ökning av smitta

Uppdaterad
Publicerad

Smittläget har försämrats i länet de senaste veckorna, det säger smittskyddsläkaren i Region Gävleborg.

– Det finns flera klusterutbrott på skolor och arbetsplatser. Det finns också enstaka utbrott kopplade till privata tillställningar, säger Shah Jalal.

Läget i vården är under kontroll och just nu vårdas tre personer för covid-19 på sjukhus varav en på iva. Men det finns en oro.

– Vi ser en ökning av smittade och det gör att vi känner en viss oro inom vården. Jag vill poängtera vikten av att man stannar hemma vid symptom och att man provtar sig. Och att man då gärna provtar sig i vår egen provtagning, där vi vet att det är god kvalité på analyseringen, säger, Susanna Björklund, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Gävleborg.

Haft 86 pressträffar

På torsdagen hade regionen sin 86:e pressträff om coronaläget och det är den sista inplanerade pressträffen som Region Gävleborg har.

Se regionens pressträff i videospelaren ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.