Stor digital omställning – Region Gävleborg lanserar egen vårdapp

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår vad som närmast skulle kunna beskrivas som en digital vårdrevolution inom Region Gävleborg.

– Vi står inför stora utmaningar och en del i att klara av dem är att förbättra våra digitala lösningar, säger utvecklingschef för hälsa/sjukvård Simon Nilsson på Region Gävleborg.

Fler blir äldre men färre kan ta hand om oss. Det är den stora utmaningen som hela Sverige står inför, så också vår region. En del i att lösa vårddilemmat är att använda sig av bättre nätbaserade lösningar.

– Vi har arbetat med detta i två år och försöker så till ett så bra och brett system som möjligt, både för personal och för patienter, säger Simon Nilsson.

I Region Gävleborg pågår just nu ett omfattande arbete med att dels, få till ett gemensamt journalsystem för sjukhus och hälsocentraler men också att kunna erbjuda en egen nätdoktor dit patienter kan vända sig till för att slippa åka långa resor för fysiska möten.

Hör mer om detta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.