I nuläget har Gävleborg inget bekräftat fall av deltavarianten av coronaviruset. I videon berättar smittskyddsläkaren, Shah Jalal mer. Foto: Johan Nilsson/TT/SVT

Smittskyddsläkaren: ”Risk att deltavarianten kommer till länet”

Uppdaterad
Publicerad

I nuläget har Gävleborg inget bekräftat fall av deltavarianten av coronaviruset, det uppger smittskyddsläkaren i Region Gävleborg. Regionen har börjat med analys för virusvarianter för alla positiva prover igen. 

– Den första rapporten har kommit och den visar att vi inte har något bekräftat fall av deltavarianten ännu i länet. Hittills har alla fall varit av alphavarianten, säger Shah Jalal, smittskyddsläkaren i Region Gävleborg.

I andra regioner i landet finns deltavarianten bland annat i Uppland, där har regionen kännedom om nio olika smittkedjor av deltavarianten. De har inte någon koppling till varandra vad man vet.

Coronaviruset i Gävleborg

Pressträff om coronläget

På en pressträff som Region Gävleborg hade på torsdagen berättades det att smittspridningen har minskat i alla kommuner i länet.

Se sändningen i sin helhet nedan.

I videon högt upp ser du smittskyddsläkaren, Shah Jalal berätta mer om deltavarianten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet