Foto: Markus Dahlberg/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Rekord för skidanläggningarna i Gävleborg

Publicerad

Den gångna vintern med väldigt goda snöförhållanden i hela landet innebar ett rekordresultat för svenska skidanläggningar.

Totalt såldes skipass för 1,7 miljarder kronor, en ökning med 16 procent jämfört med föregående vinter. Antalet skidåkardagar för de 50 mest besökta anläggningarna ökade med tio procent.

Gävleborg ökade mest

Allra bäst gick det i Gävleborgs respektive Värmlands län som ökade med 27 respektive 25 procent i omsättning. Dalarna och Jämtland/Härjedalen är fortsatt de största och mest populära skidområdena men flera anläggningar i södra Sverige växer och lockar många danska gäster.

– Vi upplever en stark framtidstro bland våra medlemsföretag. I både fjällorter och anläggningar utanför fjällen görs stora investeringar. Anläggningarna utanför fjällvärlden blir allt mer professionella med fler liftar, boendealternativ och ett större restaurangutbud, säger Titti Rodling, vd för SLAO, Svenska Skidanläggningars Organisation.

Förändring i skipass-försäljning i de större skidlänen jämfört med 2016/2017

Visa

Gävleborg: +27,2 procent

Värmland: +25,4 procent

Dalarna: +16,5 procent

Jämtland: +13,6 procent

Västerbotten: +12,4 procent

Norrbotten: -3,0 procent

Källa: SLAO

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer