Rekordår för många campingplatser

Uppdaterad
Publicerad

Det blir allt mer populärt att campa och branschorganisationen SCR Svensk Camping räknar med ett rekordår för många campingplatser runtom i landet.

SCR Svensk Campings årliga bokningsenkät bland sina medlemmar visar på att branschen går mot en bra sommarsäsong. Förra året hade branschen 15,7 miljoner gästnätter, i år räknar man med att den siffran ska stiga till 16 miljoner.

– Vi har redan sett i maj och juni månad att det är minst 10 procent fler gästnätter än förra året. Jag tror att det blir ett rekordår ,säger Renata Kunz som äger Hedesunda Camping.

Friheten som lockar

De senaste tio åren har antalet gästnätter ökat med totalt två miljoner. För de flesta camparna är det friheten som lockar.

– Det är friheten sedan jag blev änka. Att köpa husbil och åka iväg och sen tar jag med mig min väninna för miljöombyte. Träffa trevliga människor ,säger Christina Grankvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.