Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bostadspriserna ökar i Gävleborg Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Rekordpriser på bostäder i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Priserna på bostadsmarknaden i Gävle stiger nu snabbt. Centrala tvåor kostar mellan 1,5-2 miljoner kronor. Men bäst går det för fritidshusen där prisökningen är 25 procent bara i år i Gävle. I hela länet har ökningen varit på drygt 10 procent.

– Ett fritidshus i Hamrångefjärden lade vi ut för 4,5 miljoner. Det såldes i sommar efter budgivning för 5,7 miljoner. Det har varit många spekulanter på fritidshusen i sommar. Många vill ha dem så fritidshusen har gått snabbt åt, säger David Töyrylä mäklare i Gävle.

Men det är inte bara försäljningen av fritidshus som går bra. Villorna har en stabil marknad. Bostadsrätterna centralt i Gävle går också bra – framförallt tvåorna. De har gått upp i pris. 1,5-2 miljoner kronor är ett vanligt pris för en tvåa i centralt läge.

Många yngre vill in på marknaden

Just rusningen efter tvåor är ett nytt fenomen i Gävle, berättar David Töyrylä.

– Det har vi inte sett tidigare, då har det varit stora lägenheter som fyror som varit efterfrågade. Att tvåor nu är så populära kan handla om familjebildningen. Att det är många yngre personer som vill in på bostadsmarknaden, säger han.

SVT: Vad kan vi då förvänta oss under hösten och våren när det gäller bostadspriserna?

– Svårt att säga, jag tror på en uppgång överlag i Gävle, säger David Töyrylä.

Hör mer i videoklippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer