Bollnäs stadshus. Foto: SVT/arkiv

Inspektörer upptäckte brister hos restaurangägare i Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

I början av augusti beslutade miljö-och byggnämnden att förbjuda hantering av livsmedel i ett förråd som en restaurang i Bollnäs förfogar över. Bakom beslutet ligger orena lokaler samt undermålig hantering av råvaror. Vilket riskerat att förorena maten.  

I slutet av juli mottog samhällsbyggnadskontoret i Bollnäs ett klagomål om livsmedelshantering i ett förråd tillhörande en restaurang, varvid en oanmäld livsmedelskontroll genomfördes.

Av kontrollen framgår bland annat att golv och kylskåp inte varit tillräckligt rengjorda samt att viss livsmedelshantering genomförts på golvytor i förrådet. Detta eftersom tillräckligt med arbetsytor saknats.

Dessutom har personalen saknat möjlighet att på ett ordentligt sätt tvätta händerna eftersom det funnits olika vattenkranar för varmt och kallt vatten. Restaurangen har förvarat råvaror som kyckling i förrådet och sedan transporterat maten till restaurangen utan ordentliga kylanordningar. Något som medfört risk för hälsofarlig bakterietillväxt.

Denna artikel har uppdaterats eftersom det fanns felaktiga uppgifter i den ursprungliga artikeln. Där skrev vi felaktigt att restaurangen tvingats stänga efter att flera brister uppdagats.

Restaurangen kan dock fortsätta att bedriva verksamhet, men kan inte hantera och bereda mat i det förråd som man förfogar över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.