Riksväg 84 genom centrala Ljusdal är viktig för handeln, menar flera handlare, men Trafikverket vill leda om vägen. Foto: SVT

Inget besked om riksväg 84 i Ljusdal – ärendet skjuts fram

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inget besked om riksväg 84:s dragning i Ljusdal på måndagskvällen. Ärendet blev återremitterat på kommunfullmäktige.

Ärendet som består av fyra delar blev återremitterat i tre av delarna och därmed skjuts beslutet fram ytterligare. M, SD, KD och Ljusdalsbygdens parti ville återremittera ärendet.

– Det är olyckligt eftersom vi ska svara Trafikverket senast den 28 februari vad kommunen tycker, nu lämnar vi inget besked alls och då vet vi inte hur planen kommer att fortskrida, säger Markus Evensson (S) kommunstyrelsens ordförande.

Det är Trafikverket som lagt som förslag att leda om den tunga trafiken utanför centrala Ljusdal på Kyrksjönäsvägen i stället. Företagare i Ljusdal har motsatt sig vägbytet i rädsla för att man kommer att förlora kunder när trafiken försvinner från centrum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer