Socialdemokraterna i Gävleborg nominerar Magdalena Andersson till ny partiledare. Se ordföranden för S i Gävleborg, Peter Kärnström berätta varför de vill se henne som partiledare. Foto: Robin Ek/TT/Stefan Larsson

S i Gävleborg: ”Hon kommer vara en utmärkt kandidat”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Gävleborg tillsammans med de fem nordligaste S länen nominerar Magdalena Andersson till ny partiledare efter Stefan Löfven.

– Vi tror hon kommer att vara en utmärkt kandidat att företräda det Socialdemokratiska partiet, säger Peter Kärnström, ordförande för Socialdemokraterna i Gävleborg.

De sex länen som nominerar Magdalena Andersson är – Gävleborg, Västernorrland, Dalarna, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten. Tillsammans har de 81 av de 350 ombuden på kongressen i november.

Har stöd av majoriteten

Redan innan dessa län offentliggjorde sitt beslut på fredag morgon stod det klart att Magdalena Andersson (S) har stöd av majoriteten av S-distrikten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.