Vi går dit mitt på dagen medan Gävleborna passerar förbi. Se när SVT:s reporter får kontakt med en prostituerad kvinna på ett hotell i Gävle. Foto: SVT/Stefan Larsson

Här säljs sex i Gävle – mitt på dagen

Uppdaterad
Publicerad

SVT Gävleborg har granskat sexhandeln i Gävle, och kommer under flera dagar att berätta om vad vi hittade. I dag visar vi hur vår reporter testade att kontakta en prostituerad kvinna via en annons på nätet och stämma träff. Kontakten leder till en adress mitt i stan.

I september gjorde polisen två uppmärksammade tillslag mot adresser i Gävle där det bedrivits sexhandel. Det rör sig om en verksamhet där kvinnor slussas runt i Sverige och som kan nås med en enkel internetsökning.

Dagtid, en vardag, medan Gävleborna passerar förbi i sina ärenden träffar SVT Gävleborgs reporter två kvinnor från Rumänien på ett hotellrum i centrala Gävle. I fyra-fem år har de åkt runt i Sverige utan en fast punkt och sålt sex.

Se mötet mellan SVT Gävleborgs reporter och kvinnan som säljer sex i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Gävleborg granskar sexhandeln

Mer i ämnet