Den huvudmisstänkte anländer till rättegången. Foto: SVT

Så förklarar den misstänkte knivhugget

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen inleddes rättegången mot den unge man som misstänks ha knivmördat en 18-årig man i Söderhamn. Mannen förnekar att han mördat den avlidne. Det hela var en olyckshändelse, hävdar han.

SVT Nyheter Gävleborg har pratat med Jonas Granfelt som är den misstänkte mannens advokat.

Din klient nekar. Hur menar han att det här har gått till?

Mordutredning efter 18-årings död

– En kortfattad beskrivning är att han har varit delaktig i slagsmålet mellan ett stort antal människor. Han har haft en kniv i byxfickan. Den kniven har den avlidne lyckats komma över under slagsmålet och sedan riktat knivrörelser mot min klient. Min huvudman har försökt undvika att bli träffad.

– Därefter har det uppstått en kamp om kniven. Under den kampen så har kniven olyckligtvis gått in i den avlidnes kropp med de tragiska effekterna det har lett till.

Varför bad han om kniven innan bråket?

– För att säkerställa att ingen av hans kamrater skulle använda den vid det förmodade slagsmålet.

Hur tycker du att bevisläget ser ut?

– Det är en mycket rörig situation, det är många olika personer inblandade. Folk har varit alkoholpåverkade i ganska stor utsträckning, det är ett rörigt händelseförlopp och jag tycker åklagarens bevisläge är ganska tunt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordutredning efter 18-årings död

Mer i ämnet