Furugården i Los som öppnat för de som behöver akut boende efter att ha blivit evakuerad från Kårböle. Foto: SVT/Malin Eirefelt

Så många blev utan boende efter evakueringen

Uppdaterad
Publicerad

När byn Kårböle till följd av skogsbränderna evakuerades under onsdagskvällen och natten mot torsdagen övernattade 31 personer på de platser som Ljusdals kommun tagit fram.

På äldreboendet Furugården i Los övernattade sju personer. Det var också dit som evakueringsbussarna från Kårböle skulle gå, men ingen i byn behövde använda den tjänsten då de kunde ta sig ut från byn i egna bilar.

Fyra personer valde att tillbringa natten på Hamra Vildmarkscenter och 20 personer åkte till i campingstugorna i Färila Idrottspark.

Om det blir aktuellt med fler evakueringar, eller om fler personer från Kårböle behöver boende, har Ljusdals kommun beredskap även för det.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.