Så tänker Brynäs tränare om läget i laget inför SHL-premiären

Publicerad

Nu är det dags att dra igång ännu en säsong av svenska hockeyligan. Vi träffade Brynäs IF:s huvudtränare Magnus Sundquist för att pejla läget inför premiären.

Strax efter klockan tre under lördagseftermiddagen släpps pucken i Brynäs premiärmatch i årets upplaga av SHL. Motståndet blir tufft eftersom man möter regerande svenska mästarna Frölunda i Göteborg. Efter ytterligare en bortamatch, mot Linköping på tisdag, spelar Brynäs sin hemmapremiär nästa lördag när laget tar emot Färjestad i Gavlerinken.

Bättre anfallsspel

Brynäs huvudtränare Magnus Sundquist som fick ta över rodret under förra säsongen gör nu sin första säsong från start för gävlelaget och han ser en offensiv potential i årets upplaga.

– Klubben vill generellt att vi ska spela mer med puck och jag tycker inte vi riktigt hade det materialet förra säsongen i det stora hela. Jag tycker vi har ett bättre lag i dag som gör att vi kan ha mer puck och på så sätt förhoppningsvis också få ett bättre anfallsspel, säger Magnus Sundquist.

Konkurrens på målvaktspositionen

När det gäller försvarsspelet hoppas brynästränaren att andra backar ska ta kliv för att ersätta Ryan Gunderson och Simon Bertilsson som lämnat klubben. På målvaktssidan har Samuel Ersson kommit tillbaka efter en lyckad säsong i Västerås för att komplettera Joacim Eriksson.

– Nu har vi två bra målvakter och det blir absolut ingen social verksamhet men vi ska fördela det så vi har fräscha målvakter hela tiden som kan hålla sig så nära sitt max som möjligt och det känns tryggt.

Hör Brynäs IF:s huvudtränare Magnus Sundquist i klippet berätta om lagbygget , målsättning och den där spelaren med ett namn som inte är så lätt att uttala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.