• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

SAIK i fakturabråk med Göransson Arena

Uppdaterad
Publicerad

Sandviken AIK har haft stora skulder för obetalda hyror i Göransson Arena. Nu har klubben och arenan hamnat i bråk om skulden.

SAIK vägrar betala en faktura på drygt en halv miljon kronor och har istället skickat en faktura på 2,7 miljoner till Göransson Arena.

– Vi har genom åren betalat för mycket för att vara i arenan, säger Magnus Holst, ordförande i SAIK Bandy till Arbetarbladet.

En av räkningarna gäller isspolning i början av augusti förra året. Men SAIK menar att det var innan deras säsong började och att de inte ska betala för den spolningen.

Har räknat ut självkostnadspriset

– Då är det en speciell beställning. Vårt uppdrag är att hålla is från 1 oktober. Vi har genom alla år spolat is från september. De allra flesta år har vi tagit det på bolagets kostnad. Sen har SAIK önskat is från 1 augusti. Vi har räknat ut självkostnadspriset, säger Fredrik Granting vd på Göransson Arena.

Trots bråket om fakturan anser Granting att relationen mellan arenabolaget och SAIK är bra.

– Jag känner att vi har en bra relation. Sen har vi fått en faktura som enligt mig är helt felaktig. Men i det här jobbet måste man skilja mellan äpplen och päron. Det betyder inte att jag släcker dialogen, säger han till Arbetarbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.